Innblikk

3 Exempel på AI-videor: Skapa marknadsföringsmagi med AI-videogeneratorer

Om du inte har levt under en sten under de senaste åren har du kanske märkt att AI har varit på allas läppar ett tag nu.

Men hur kan du och ditt företag dra nytta av de möjligheter som kommer med AI? Låt oss dyka in i en av de många uppgifter som AI kan hjälpa dig med – att producera videor.

Kategori Videomarknadsföring
Datum 10. juli 2024

Som du redan vet är videor ett måste på sociala medier på grund av deras förmåga att engagera din publik (om du vill veta mer om videomarknadsföring kan du läsa vidare här).

Men det tar tid att producera en video, och det verkar lättare sagt än gjort. Lyckligtvis har den snabba tekniska utvecklingen gett oss ett gäng AI-videogeneratorer som kan hjälpa dig att påskynda ditt innehållsskapande och göra marknadsföringsmagi. Nyckeln är att veta hur man använder dem.

Vad kan du använda AI-videor till?

AI-videogenerering revolutionerar innehållsskapande i praktiken, eftersom det är tillgängligt för alla och inte bara för tekniska eller kreativa specialister med redigeringsfärdigheter. Det finns flera sätt att använda AI-videogeneratorer till din fördel, beroende på dina behov.

Du kan till exempel förbättra din marknadsföring genom att generera videor som är direkt anpassade till din målgrupps preferenser, och det går mycket snabbare än om du hade behövt förbereda, spela in och redigera videon själv. Dessutom kan du enkelt göra variationer av samma video genom att ändra voiceovers eller visuella element som talar till olika målgrupper.

För det andra kan du spara tid på att leta efter det perfekta arkivmaterialet och istället skapa egna korta klipp som du kan kombinera med din egen video. Alternativt kan du också skapa hela högkvalitativa videor genom att kombinera korta klipp till en video.

Hur fungerar AI-videogeneratorer?

AI-videogeneratorer använder maskininlärningsalgoritmer för att skapa videor på några sekunder, vilket sparar dyrbar tid i en hektisk arbetsdag. Inte undra på att det har blivit så populärt!

De flesta av dem erbjuder text-till-video och/eller bild-till-video. Det betyder att du antingen kan skriva hur du vill att din video ska se ut eller ladda upp en bild som du vill göra om till en video. Det är så enkelt som det är. Även om generatorerna inte är perfekta kan de fortfarande hjälpa dig att komma långt när du vet hur du gör det.

Vissa generatorer är gratis med ett begränsat antal krediter för video- och bildgenerering, medan längre format och kortare väntetider kan kräva en betald prenumeration. De flesta av dem kan användas med en inloggning på antingen en webbläsare eller Discord, så det är lätt att komma igång.

3 potentiella AI-videogeneratorer att prova

Vi har genomfört ett litet test av tre utvalda AI-videogeneratorer med samma text-till-video-prompt, så att du kan se vilken typ av resultat de kan ge dig.

Prompt: en drönarbild av en stad med skyskrapor en solig dag

Här är några av de AI-videogeneratorer som du bör hålla utkik efter och resultaten av vår uppmaning:

#1 Pixverse

Pixverse erbjuder text-till-video, bild-till-video och karaktär-till-video. Du kan använda Pixverse i en webbläsare, eller så kan du logga in på Discord för att använda Pixverse, så att du kan börja generera videor.

Om du börjar med att använda text-till-video kan du helt enkelt:

  1. Beskriva vad du vill ha
  2. Välj en stil och ett bildförhållande
  3. Tryck på ”skapa”-knappen
  4. Vänta på att det magiska ska hända

Det är också möjligt att lägga till en negativ uppmaning för att instruera AI-modellen att utelämna vissa element i videon. Om du gillar videon kan du klicka på ”Upscale” för att förbättra kvalitén på videon. Om du använder bild-till-video kan du använda verktyget ”Magic Brush” för att markera de områden som du vill lägga till rörelse i och se hur din bild kommer till liv.

Pixverse kan användas kostnadsfritt, men om du vill ta bort vattenstämplar och få snabbare generering måste du prenumerera.

#2 Runway

Av de tre verktyg som vi har testat är Runway det mest kompletta AI-videoverktyget, som låter dig skapa och redigera videor och bilder på samma plattform.

Det finns massor av inställningar att dyka in i, vilket kan vara förvirrande de första gångerna. Men när du väl vet hur du ska använda det ökar kvalitén på videorna och så gör din produktivitet också.

Precis som med Pixverse kan du skriva en uppmaning eller lägga till en bild för att börja generera den video du vill ha. Det är också möjligt att lägga till inställningar för:

  • Kamerans rörelse
  • Stil för videon
  • Rörelsepensel (relevant om du använder en bild för att skapa en video)
  • Bildförhållande

Runway ger dig också små tips om hur du kan specificera vad du vill ha. Till exempel, Tips: Försök att använda kameraspecifika termer: kameravinklar (helbild, närbild etc.).

Du kan komma igång gratis, men du måste prenumerera för att generera längre videor och ta bort vattenstämplar.

#3 Genmo

Genmo kan användas i en webbläsare eller på Discord, men i båda fallen behöver du en inloggning. Precis som Pixverse och Runway kan du skriva in din prompt för att generera en video. Som nybörjare inom AI-videogenerering är Genmo ett bra ställe att börja på, eftersom det är användarvänligt och lätt att navigera.

Det finns färre verktyg tillgängliga i Genmo jämfört med Runway, men du kan fortfarande välja inställningar för aspekt, varaktighet och kamerarörelser och liknande. När du har skapat en video kan du justera den och granska den innan du exporterar den.

Om du kämpar med att använda Genmo eller behöver kreativ input kan det vara till hjälp att använda Genmo-communityn via deras Discord-kanal där användare kan dela sina idéer eller be om råd från varandra.

Genmo är gratis och du kan skapa upp till 6 sekunders video åt gången

Det är en wrap!

Eftersom AI-videogeneratorerna bara skapar korta videoklipp måste du själv kombinera dem för att skapa längre format.

När du har laddat ner klippen kan du kombinera dem, lägga till voiceovers och musik i ett annat program, t.ex. Premiere Pro. Om du använder Runway kan du använda deras redigeringsprogram, så att du inte behöver ladda ner de separata klippen för att slå samman dem.

Kom ihåg att övning ger färdighet. Så misströsta inte om dina första videoklipp innehåller personer med konstiga ögon eller händer. Att göra ganska specifika uppmaningar för dina videor leder ofta till bättre videor. Så, ut med dig och börja skapa marknadsföringsmagi!

P.S.
Trots att det redan finns en hel del AI-videoverktyg ute på marknaden, har några av de största aktörerna inom tech börjat tipsa om sina egna AI-videogeneratorer, som förväntas lanseras någonstans inom en snar framtid. Vi kan inte vänta!Here are some of the highly anticipated ones:

Sora – OpenAi
Läs forskningsdokument här

Make-a-video – Meta
Läs forskningsrapport här

Veo – Google
Är tillgänglig för en utvald grupp testare. Läs om det här

Mer informasjon som dette

Ta et dypdykk i vår samling av nyttig innsikt og finn inspirasjon for markedsføringssatsningen deres.

Videomarknadsföring

6 enkla men effektiva videoredigeringstips för nybörjare – förvandlar dina videor från tråkiga till briljanta

I detta blogginlägg kommer du utforska enkla men kraftfulla videoredigeringstekniker skräddarsydda för nybörjare. Genom att bekanta dig med allt från sömlösa övergångar till fängslande berättelser kommer du att upptäcka konsten att förvandla vanliga videor till berättelser som verkligen utmärker sig. Är du redo att säga adjö till det tråkiga och välkomna enkla men briljanta videoredigeringstekniker? […]

Läs mer
Examples of different video metrics to look out for.
Videomarknadsföring

Sex mätvärden för video som du bör hålla ett öga på

Marknadsföringsvärlden förändras snabbt och det gäller även hur videor konsumeras. När människors förväntningar förändras ställs nya krav på ditt marknadsföringsarbete. Konsumenterna förlitar sig alltmer på videor av recensioner, uppackningar och produktdemonstrationer när de tar till sig ditt varumärke. Enligt forskning vänder sig 66% av alla konsumenter till videoinnehåll när de vill lära sig mer om ett […]

Läs mer
Videomarknadsföring

Varför video är ett perfekt format för marknadsföring

Statistiken för videomarknadsföringen talar sitt tydliga språk Även om video inte precis är något nytt på marknaden, är det allt fler som investerar i videoinnehåll. I den här artikeln kommer vi att presentera statistiken bakom detta fenomen och argumenten för att hänga på trenden. År 2021 tittade människor på i genomsnitt 16 timmar onlinevideo per vecka. […]

Läs mer

Koble deg til oss!

Følg oss på LinkedIn for å holde kontakten. Få verdifull innsikt for å ta markedsføringen deres til et nytt nivå, og vær oppdatert på nye muligheter for karrierevekst.